Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Crucii
 
  Elevation of the Holy Cross - Biserica  
Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Sfintei Cruci
Scurt Istoric
Slujbe Religioase
Vietile Sfintilor
Vizite Arhieresti
In Memoriam
Cununii
Botezuri
Inmormintari
Elevation of the Holy Cross
Rugaciuni Folositoare
Buletin
Donatii
Conlinzi de Craciun
Album Foto
Video
Contact
   

DIN NOU LA INCEPUT DE DRUM

Biserica noastra româneasca "Inaltarea Sfintei Cruci" si-a inceput activitatea ei mântuitoare, vineri 14 septembrie 2001.
Am gasit bunavointa si intelegere la biserica "Saint Thomas - Episcopal - Anglican", 7501 Hollywood Blvd., Hollywood, California 90046.
Am fost primiti cu dragoste frateasca aici, dupa ce Consiliul Parohial al bisericii "de pe Olympic" (Jurisdictia Diocezei Bulgare, O.C.A.) ne-a zigonit din lacasul folosit de ei, duminica 2 septembrie a.c., dupa Sfânta Liturghie.
Motivul nu-l comentam pentru ca este cunoscut de toti enoriasii nostri, care au fost atunci martori oculari.
Parintele nostru, Inalt Prea Cuviosul Arhimandrit Nikodim si-a depus cerere de iesire de sub omoforul Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Kyrill - Episcopia Bulgara, la data de 9 septembrie a.c., cerere ce a fost aprobata incepind cu data de 16 septembrie 2001.
La data de 27 septembrie 2001, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Iosif "Locum tenens" al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America si Canada a aprobat cererea de primire sub ocrotirea ei a parintelui Arhimandrit Nikodim si a noii parohii formate.
La data de 22 octombrie 2001, Mitropolitul Theodosius, al Bisericii Ortodoxe din America, cu binecuvântarea si incuviintarea Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Kyrill a aprobat transferul parintelui Nikodim la Arhiepiscopia Ortodoxa Româna din America si Canada.
Intre timp s-au trimis actele necesare pentru incorporarea noii noastre parohii la Sacramento, iar la data de 2 noiembrie 2001 Secretarul de Stat Bill Jones a semnat incorporarea bisericii noastre ca o noua organizatie religioasa "non profit" in California.
Motivul aratat in cererea de incorporare a fost dorinta noastra, a credinciosilor ortodicsi români din zona Hollywood, sa fim parte din Biserica noastra româneasca, sa nu mai apartinem de o biserica cu traditie si cultura slava, straina de neamul si cultura poporului din care ne tragem.
Dumnezeu ne-a ajutat atunci când nu mai aveam sperante din nici o alta parte, El ne-a aratat calea pe care o avem de urmat atunci când fratii nostri… s-au aratat fara respectul, smerenia si ascultarea crestinismului ortodox.
Dar toate acestea sunt amintiri triste, pe care incercam sa le uitam. Craciunul este aproape… si ne duce din nou cu gândul la tinutul Iudeii in preajma Betleemului. Craciunul ne indeamna sa ne alaturam pastorilor ce "s-au dus in graba si au gasit pe Maria, pe Iosif si Pruncul culcat in iesle" (Luca 2, 16)
Dupa ce s-au inchinat Pruncului Dumnezeiesc, pastorii ne istorisesc ce le-a spus ingerul despre Pruncul cel Minunat: "Nu va temeti! Caci iata va aduc o veste buna care va fi o mare bucurie pentru tot poporul: astazi in cetatea lui David vi s-a nascut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul." (Luca 2:10-11)
Vestea cea buna este in acelasi timp si o bucurie mare, adusa noua tuturor ca sa intelegem taina unui Dumnezeu sarac, a unui Dumnezeu smerit si ascultator.
"Sa aveti in voi simtirea care era in Hristos Iisus, Cel ce fiind in chipul lui Dumnezeu… S-a golit pe Sine, a luat hip de rob facându-Se oamenilor asemenea… S-a smerit pe Sine ascultator facându-Se pâna la moarte si inca moarte pe cruce." (Filipeni 2; 5-8) ne invata Sfântul Apostol Pavel.
Cultivând in noi ascultarea care era in Hristos Iisus, ne smerim ca Pruncul cel Dumnezeiesc si crestem duhovniceste inaintea Tatalui Atotvazatorul.
"Oricine se va smeri ca pruncul acesta, acela mare va fi in Imparatia Cerurilor" (Matei 18,4)
Fiul Dumnezeiesc S-a smerit prin ascultarea fata de rânduiala divina care L-a asezat la pieptul Fecioarei, care L-a asezat intr-o iesle saracacioasa si pe o cruce rusinoasa.
"De-aceea si Dumnezeu L-a inaltat si I-a daruit un Nume mai presus de orice nume." (Filipeni 2,9)
Multumim celor aproximativ 350 de credinciosi ortodocsi români, care au fost suportul nostru moral si material in perioada grea de nastere a parohiei noastre, le urma tuturor de aceste Sfinte Sarbatori ale Craciunului, Anului Nou 2002 si Bobotezei sa le petreaca in pace, cu bucurie, cu inima curata, smerita si ascultatoare alaturi de cei dragi.

Sarbatori fericite!
La multi ani!

Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe Române Inaltarea Sfintei Cruci
Hollywood. Decembrie 2001

 

Biserica Inaltarea Sfintei Cruci

 
   
     
     

L. A. Digital Studio
WEBSITE BY LADIGITALSTUDIO.COM
L. A. Digital Studio.com, Web Design, Internet Solutions, Los Angeles, LADS, Web Sites