Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Crucii
 
  Elevation of the Holy Cross - Biserica  
Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Sfintei Cruci
Scurt Istoric
Slujbe Religioase
Vietile Sfintilor
Vizite Arhieresti
In Memoriam
Cununii
Botezuri
Inmormintari
Elevation of the Holy Cross
Rugaciuni Folositoare
Buletin
Donatii
Conlinzi de Craciun
Album Foto
Video
Contact
   

Lectura
Irineu Mihalcescu
Mitropolitul Moldovei si Sucevei 1939 - 1947

Ce ai zice tu de calatorul pe care intilnindu-l in drum, l-ai intreba: "De unde vii?" si "Unde mergi?", iar el ti-ar raspunde "Nu stiu". Nu-i asa ca raspunsul lui te-ar face sa te indoiesti ca inaintea ta ai un om intreg la minte?

Si tu esti un calator pe acest pamint, caci astazi esti, dar maine, poimaine, peste un an, peste zece, in sfarsit candva nu vei mai fi. Te vei duce si tu acolo unde s-au dus toti cati au facut umbra pamantului de la inceputul lumii pana azi, cum si toti cati vor mai trece prin aceasta lume pana la sfarsitul veacurilor.

Dar stii tu unde te vei duce? Cu alte cuvinte stii de unde vii si unde mergi? Ori esti si tu la fel cu calatorul de mai sus? Poate ca stii ceva asupra inceputului si sfarsitul calatoriei tale pe aceasta lume, dar nu esti inca pe deplin lamurit. Ei bine, afla de la mine, ca nimeni si nimic nu te poate lamuri desavarsit asupra rostului tau in aceasta lume si a calatoriei ce ai de facut in aceasta lume si in cea care se intinde dincolo de pragul mormantului, nimeni si nimic nu-ti poate lamuri, lumina calea si calauzi pasii mai bine si mai sigur decat Cuvantul lui Dumnezeu, pastrat neschimbat si propovaduit cu osardie de Sfanta noastra Biserica Ortodoxa de Rasarit.

... straduieste-te mai ales sa vietuiesti cum te povatuieste ea si atunci calatoria ta in aceasta lume va fi sigura si placuta, iar intunericul de dincolo de mormant se fa preface pentru tine in noian de lumina, care iti va lumina calea si aici pe pamant.

Mantuitorul Hristos care a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata" si "Eu sunt lumina lumii" sa fie cu tine, cu al sau har si cu a sa iubire de oameni in toate zilele vietii tale. Amin

 

 

 

 
   
     
     

L. A. Digital Studio
WEBSITE BY LADIGITALSTUDIO.COM
L. A. Digital Studio.com, Web Design, Internet Solutions, Los Angeles, LADS, Web Sites