Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Crucii
 
  Elevation of the Holy Cross - Biserica  
Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Sfintei Cruci
Scurt Istoric
Slujbe Religioase
Vietile Sfintilor
Vizite Arhieresti
In Memoriam
Cununii
Botezuri
Inmormintari
Elevation of the Holy Cross
Rugaciuni Folositoare
Buletin
Donatii
Conlinzi de Craciun
Album Foto
Video
Contact
   

In casa lui Dumnezeu

In vremea aceea Moise pastea olile lui Ietro, preotul din Madian, socrul sau. Departandu-se cu turma in pustie, a ajuns pana la muntele lui Dumnezeu ,la Horeb. Acolo i s-a aratat ingerul Domnului intr-o para de foc ce iesea dintr-un rug si a vazut ca rugul ardea dar nu se mistuia. Atunci Moise si-a zis:”ma duc sa vad aceasta aratare minunata: ca rugul nu se mistuieste.” Iar daca a vazut Domnul ca se apropie sa priveasca , a strigat la el Domnul din rug si i-a zis: “Moise, Moise!” si el a raspuns:”Iata-ma Doamne!” si Domnul a zis:”Nu te apropia aici! Ci scoate-ti incaltamintea din picioarele tale, ca locul pe care calci este pamant sfant.
(Iesire 3:1-15)

Intre aceasta intamplare biblica din Vechiul Testament si Sfanta Liturghie este o asemanare.

Noi venim la Biserica sa-l intalnim pe Domnul Hristos Care vine la noi, se jertfeste pentru noi pe Sfanta Masa a Altarului in timpul Sfintei Liturghii.

Locul unde coboara Domnul Hristos este un loc sfant ca si locul unde ardea rugul si nu se mistuia, de unde i-a vorbit Dumnezeu lui Moise.

Daca Moise a trebuit sa isi dezlege incaltamintea ca sa se apropie de rug si noi avem aceasta chemare sa ne apropiem de Locul Sfant -Biserica- unde se jertfeste din nou Domnul Hristos pentru noi – curati cu inima, luminati la trup, imbracati cuviincios, modest si decent.
Insusi Domnul Hristos S-a imbracat in haina smereniei cand s-a micsorat pentru noi, coborand pe pamant si Se smereste de fiecare data, cand savarsind Sfanta Liturghie , raspunde chemarii noastre de a cobori intre noi. “Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo voi fi si Eu in mijlocul lor.”
(Matei 18:20).

Crestinul este dator sa se prezinte in fata lui Dumnezeu cu inima curata, cu ganduri si fapte smerite ca Dumnezeu sa le sfinteasca si sa le curete de orice intinaciune.

Sfantul Apostol Petru scrie: ”Podoaba voastra sa nu fie cea din afara …ci sa fie omul cel tainic al inimii, sa fie podoaba duhului, bland si linistit, care este de mare prêt in fata lui Dumnezeu.”

Intre haina si suflet este o stransa legatura, haina este oglinda sufletului.

Cand venim la biserica trebuie sa imbracam haina cea mai buna, mai curate si mai cuviincioasa.

Sfantul Apostol Pavel scrie in Epistola 1 Tim.2:9-10 : “femeile sa se roage in imbracaminte cuviincioasa, facandu-si lor podoaba din sfiala si cumintenie, din fapte bune, precum se cuvine unor femei care fac marturii de evlavie.”

Sfantul Ioan Gura de Aur, vorbind despre felul cum sa ne imbracam cand venim la Biserica, spune:”in locul podoabelor care mint, se cuvine sa ne gatim cu podoabele sufletului care sunt: milostenia, iubirea de saraci, modestia si bunatatea.”

Nu trebuie sa uitam ca participarea la Sfintele Slujbe trebuie insotita de ingenunchiere, plecarea capului cu smerenie, inaintea Domnului, in momentele principale ale Sfintei Liturghii.

Orice crestin este dator sa stie cum trebuie sa se poarte in Biserica, aceasta fiind “Casa Dumnezeului Celui Viu”:
- Paseste usor ,fara zgomot, cu evlavie si te inchina cu smerenie in fata sfintei icoane;
- Lasa afara toata grija cea lumeasca;
- Cugeta la Dumnezeu;
- Aseaza-te la locul cuvenit ;
- Inchina-te, ingenunchiaza sau ridica-te in picioare la anumite momente mai importanteale Sfintei Liturghii (citirea Apostolului, a Evangheliei, la iesirea cu Sfintele Daruri, cand se canta Pe Tine Te laudam, laCrez, la Tatal nostru );
- Pastreaza linistea in jurul tau si in locul tau;
- Nu vorbi, nu tusi, nu privi imprejur, fii cu bagare de seama la rugaciune, la randuiala slujbei, la citiri si la predica;
- Straduieste-te sa vii la Biserica la inceputul slujbei;
- Nu pleca din Biserica in timpul slujbei sau a predicii ca sa nu tulburi linistea altora;
- Alunga de la tine ura si vrajmasia;
- Tine seama ca esti in Casa lui Dumnezeu de Care trebuie sa te apropii cu inima curata, cu deplina credinta, curatindu-te de orice cuget rau, imbracat in haine cuviincioase.

Iar Dumnezeul pacii sa va sfinteasca pe voi in intregime si trupul si sufletul si duhul sa se pazeasca intreg”.( Tes.5:23)

 

Invierea

 
   
       
   

L. A. Digital Studio
WEBSITE BY LADIGITALSTUDIO.COM
L. A. Digital Studio.com, Web Design, Internet Solutions, Los Angeles, LADS, Web Sites