Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Crucii
 
  Elevation of the Holy Cross - Biserica  
Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Sfintei Cruci
Scurt Istoric
Slujbe Religioase
Vietile Sfintilor
Vizite Arhieresti
In Memoriam
Cununii
Botezuri
Inmormintari
Elevation of the Holy Cross
Rugaciuni Folositoare
Buletin
Donatii
Conlinzi de Craciun
Album Foto
Video
Contact

 

   

REGULI DE VIATA DUHOVNICEASCA
Contrazicerea, adica efortul de a-l convinge pe celalalt asupra unui anumit lucru, este o fapta riscanta, aceasta putand activa si dezvolta patimi precum egoismul, slava de sine, mandria, mania, grairea in desert, calomnia, tinerea de minte a raului, dispretul si ura.

Citeste

SA LUAM AMINTE. . .
Sa nu plecam fara binecuvantare

Era un Batran in Thebaida care sedea in pestera si avea un ucenic iscusit. Batranul obisnuia ca in fiecare seara sa-l sfatuiasca pe acesta spre folos.

Citeste

Sfintii Martiri Brancoveni
Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august.

Citeste

Adormirea Maicii Domnului - sarbatoare a bucuriei
Adormirea Maicii Domnului este praznuita pe 15 august. Praznicul Adormirii Maicii Domnului este precedat de o perioada de doua saptamani de postire.

Citeste

Cantarea Sfintei Cruci
Astazi voiesc a-ti aduce lauda Sfintita Cruce,
Cantand cu cantare dulce: Bucura-te Sfanta Cruce
Bucura-te, semn ceresc, Cruce steag imparatesc!

Citeste

DESPRE POSTUL PASTELUI
De ce Postul Pastelui dureaza 40 de zile? Care sunt motivele pentru care Postul Pastelui dureaza asemeni Postului Craciunului? De ce nu 10, 20 sau 50? care este taina numarului 40, in sens religios vorbind?

Citeste

Invierea Domnului, inceputul si sfarsitul tuturor sarbatorilor crestine
Invierea Domnului sau sarbatoarea Pastilor este praznicul despre care putem spune ca nu are un inceput, in sensul ca el se naste odata cu crestinismul.

Citeste

'Oricine voieste sa vina dupa Mine' ...
Inceputul anului bisericesc este marcat de doua Sarbatori foarte mari: Nasterea Maicii Domnului si Inaltarea Sfintei Cruci.

Citeste

Mandria si puii ei
De ce au cazut ingerii? Din mandrie! Din ce motiv a decazut omul? Din mandrie! De ce nu putem urca toti la cer? Din mandrie! De ce nu este iubire intre oameni? Din mandrie!

Citeste

Postul in viata copiilor
Nasterea de prunci implica mai ales obligatia parintilor de a-si dedica viata educarii copiilor in credinta si dragoste de Dumnezeu.

Citeste

Sfanta Lumina de la mormantul Domnului se aprinde numai la ortodocsi
Minunea este un fenomen religios. Ea este un criteriu al revelatiei dumnezeiesti supranaturale, adica o dovada palpabila a faptului ca religia in cadrul careia are loc acest fenomen supranatural este religia cea adevarata. Crestinismul este religia prin excelenta.

Citeste

2013 - an omagial al Sf Constantin si Elena, mama sa
In fiecare an, pe 21 mai, crestinatatea cinsteste pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena, ca pe niste Apostoli ai crestinismului. Anul acesta este un an jubiliar: se implinesc 1700 de ani de la Edictul de la Milan.

Citeste

Sfaturi duhovnicesti
"Tot omul sa fie grabnic sa asculte, zabavnic sa vorbeasca, zabavnic la manie, caci mania omului nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu." (Iacov 1, 19-20)

Citeste

Sa ne bucuram de viata
Merge vorba, si merge bine despre civilizatia lumii moderne cum ca ar fi o cultura a caderii. Se pare ca atletismul acesta in cautarea fericirii printre lucrurile materiale a acaparat generatii intregi de oameni lipsiti de simplitatea si fericirea omului cumpatat, echilibrat si fericit.

Citeste

Crucea - instrumentul de tortura datator de viata
Crucea este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale crestinatatii. In vechime, latinii foloseau pentru cruce termenul "crux“...

Citeste

Liturghia Darurilor mai inainte Sfintite
"Liturghia Darurilor mai inainte Sfintite" este o slujba specifica Postului Mare.

Citeste

Postul mare, o cale sfanta cu Hristos
Pentru omenirea crestina, icoana sfanta a vietii e Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, "ieri, astazi si in veci", Salvatorul omenirii.

Citeste

Sf. Stefan
Sfantul Stefan era iudeu de neam, din semintia lui Avraam. Marindu-se numarul crestinilor dupa intemeierea Bisericii si crescand numarul cererilor pentru diverse slujiri ale Apostolilor...

Citeste

Taina Preotiei
Taina hirotoniei nu se savarseste in afara Bisericii, ci in cadrul ei, si mai exact in Sfantul Altar, de catre purtatorii autorizati ai ei, adica de catre episcopii existenti, si unora dintre membrii ei. Biserica da garantie ca acestia ii sunt dati ei prin aceia (adica prin episcopii hirotonisitori) si de catre Hristos.

Citeste

Inaltarea Sf. Cruci
Constantin cel Mare, intaiul imparat al crestinilor, avea razboi, precum zic unii dintre istorici, la Roma, impotriva lui Maxentiu, pana a nu lua imparatia. Iar altii zic ca la apa Dunarii, impotriva scitilor.

Citeste

Taina Cununiei
Slujba Cununiei se cuvine sa se faca in biserica, deoarece Cununia este una din cele sapte Taine si aici e locasul sfant in care se savarsesc si celelalte Sfinte Taine si pentru ca aici se aduna si Biserica.

Citeste

Sfanta Teodora de la Sihla
Aceasta floare duhovniceasca de mare pret si mireasa a lui Hristos, pe care a odraslit-o pamantul binecuvantat al Moldovei...
Citeste

Sfanta Lumina de la Ierusalim
In mod suprafiresc ea este o minune dumnezeiasca necuprinsa de mintea noastra, care se repeta din an in an, in Sambata Mare, de aproape 20 de veacuri.
Citeste

Din cele sapte Taine ale Bisericii
Taina spovedaniei
Este Taina in care Dumnezeu iarta, prin duhovnic, pe cei ce se marturisesc la scaunul spovedaniei, in fata preotului.
Citeste

Inaltarea Sfintei Cruci
Inaltarea Sfintei Cruci este praznuita pe 14 septembrie. Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant.
Citeste

Nasterea Maicii Domnului - Sfanta Maria Mica
Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie.
Citeste

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul
In fiecare an, pe data 29 august, praznuim Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.
Citeste

In Casa lui Dumnezeu
Noi venim la Biserica sa-l intalnim pe Domnul Hristos Care vine la noi, se jertfeste pentru noi pe Sfanta Masa a Altarului in timpul Sfintei Liturghii.
Citeste

Sfintii Ioachim si Ana
In ziua de 9 septembrie praznuim pe sfintii Ioachim si Ana
Citeste

Decalogul Tacerii
1. Taci, daca nu ai de spus ceva valoros! 2. Taci, atunci cind ai vorbit destul!
Citeste

Multumim Bisericii Saint Thomas The Apostle
Citeste

Ziarul Romanesc Meridianul publica
O noua biserica romaneasca in zona Los Angeles, a Arhimandrit Nikodim
de Pr. Gh. Naghi, San Jose, CA
Citeste

Postul Pastelui
Postul Pastelor, Postul mare sau Paresimile, tine 7 saptamini, in cinstea Mantuitorului care a postit 40 de zile in pustie.
Citeste

Din Cugetarile Reginei Maria
Am ferma convingere ca toate neintelegerile ar putea fi inlaturate, daca am pune mai multa inima.
Citeste

Irineu Mihalcescu
Mitropolitul Moldovei si Sucevei 1939 - 1947
Citeste

Ce este invierea Domnului?
1. Cel mai mare eveniment din istoria lumii (Fapte 1,3)
Citeste

Nu Uita
Duminica este pentru suflet, nu pentru trup!
Citeste

Colinde, Colinde
Colinde, Colinde,
E vremea colindelor,
...

Citeste

Arhim. Nicodim la ceas aniversar
de Pr. Gh. Naghi, San Jose, CA

Anul acesta, in luna Decembrie se implinesc 30 de ani de la hirotonia Parintelui Arhim. Nicodim Bibart intru diacon si preot la Manastirea Prislop din jud. Hunedoara...
Citeste

Despre Rugaciune
Rugaciunea este vlastarul blindetii si al lipsei de minie; este rodul bucuriei si al multumirii, alungarea intristarii si a descurajarii.
Citeste

Din nou la inceput de drum…
Biserica noastra româneasca "Inaltarea Sfintei Cruci" si-a inceput activitatea ei mântuitoare, vineri 14 septembrie 2001.
Am gasit bunavointa si intelegere la biserica "Saint Thomas - Episcopal - Anglican", 7501 Hollywood Blvd., Hollywood, California 90046.

Citeste

"TREI CRAI DE LA RASARIT CU STEAUA AU CALATORIT"
"Unde este imparatul de curând nascut al iudelilor?
Fiindca am vazut steaua Lui la Rasarit si am venit sa ne inchinam Lui" (Matei 2,2)
Citeste

Rugaciunea Cinstitei Cruci
Citeste

INVATATURA DE CREDINTA CRESTIN-ORTODOXA
Despre cuprinsul legii Noului Testament
Cuprinsul ei, pe scurt, il arata tot Mantuitorul cand spune: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii" (Matei 22, 37-40)
Citeste

DESPRE POST
"... Si daca postiti nu fiti ca fatarnicii tristi... "
(Matei VI: 16)
Postul, pentru unii este o povara suparatoare, altii il intampina cu indiferenta sau chiar cu nemultumire, pentru unii este pricina de murmur, dar adevaratii credinciosi il primesc cu bucurie.
Citeste

DESPRE IMPARTASANIE
Sfanta Impartasanie este taina prin care crestinul se impartaseste cu insusi Trupul si Sangele Domnului, care pastreaza numai pentru ochii nostrii trupesti chipul de paine si de vin. Sfanta Impartasanie a fost asezata de Mantuitorul la Cina cea de Taina, cand a luat painea, S-a rugat si a binecuvantat-o zicand: "Luati, mancati, acesta este trupul Meu".
Citeste

SUS PE MUNTELE CALVAR
Sus pe muntele calvar, cine oare plange-amar?
plange Maica Domnului, langa crucea Fiului.
Citeste

SFANTA SI MAREA DUMINICA A PASTILOR
Numim sarbatoarea de Pasti, dupa cuvantul care in vechiul grai evreiesc inseamna trecere; fiindca aceasta este ziua in care Dumnezeu a adus, la inceput, lumea din nefiinta in fiinta. In aceasta zi Dumnezeu a scos poporul israelitean din robia Faraonului si l-a trecut prin Marea Rosie si tot in aceasta zi, S-a pogorat din ceruri si S-a salasuit in pantecele Fecioarei. Iar acum, scotand neamul omenesc din iad l-a suit la ceruri si l-a adus iarasi la vechea vrednicie a nemuririi.
Citeste

CAND SA VENIM LA BISERICA?
Bun si folositor este sa fii de fata la intreaga Liturghie (porunca 1-a a bisericii).
Sarguieste-te, deci, sa fii de vreme in biserica, inainte de inceperea Sfintei Liturghii.
O data ce ai ajuns in biserica, ramai pana la sfarsit, caci numai asa te vei bucura pe deplin de toate roadele dumnezeiesti slujbe.
Citeste

 

 

 
   
     
     

L. A. Digital Studio
WEBSITE BY LADIGITALSTUDIO.COM
L. A. Digital Studio.com, Web Design, Internet Solutions, Los Angeles, LADS, Web Sites