Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Crucii
 
  Elevation of the Holy Cross - Biserica  
Elevation of the Holy Cross - Biserica Inaltarea Sfintei Cruci
Scurt Istoric
Slujbe Religioase
Vietile Sfintilor
Vizite Arhieresti
In Memoriam
Cununii
Botezuri
Inmormintari
Elevation of the Holy Cross
Rugaciuni Folositoare
Buletin
Donatii
Conlinzi de Craciun
Album Foto
Video
Contact

   
BOBOTEAZA IANUARIE 2013

Cu bucurie anuntam vizita I.P.S. nostru Parinte, Arhiepiscopul NICOLAE in parohia noastra, duminica, 6 ianuarie 2013 si luni, 7 ianuarie 2013, cand va oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca.

Duminica, 6 ianuarie 2013, dupa Sf. Liturghie Arhiereasca va urma Sfintirea Aghiasmei Mari si masa festiva, organizata in sala bisericii in cinstea venirii I.P.S Sale, la care sunt invitati toti credinciosii si oaspetii participanti la Sfanta Liturghie.

Va asteptam cu drag!

Consiliul Parohial

 
INalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscop Nicolae

BOBOTEAZA IANUARIE 2010

Inalt Prea Sfintitului nostru Parinte Arhiepiscop Nicolae, aflat in vizita in parohia noastra duminica, 3 ianuarie 2010, a oficiat Sfinta Liturghie Arhiereasca la ora 1PM ce a fost urmata de Sfintirea Aghiasmei Mari (Boboteaza).

Dupa terminarea Slujbei Arhieresti a avut loc masa festiva in Sala Bisericii organizata in cinstea venirii IPS Sale la care au fost invitati si credinciosii participanti la Sfinta Liturghie Arhiereasca.

Puteti vedea aici albumul foto de la Boboteaza - Ianuarie 2010.

Va multumim
Consiliul Parohial

 
INalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscop Nicolae

VIZITA ARHIEREASCA 2004

In prima parte a lunii ianuarie 2004 ne-a vizitat Inal Prea Sfintitul Nostru Parinte Arhiepiscop Nicolae. Inal Prea Sfintia Sa a fost prezent la slujba Acatistului Sf. Ioan Botezatorul, Vineri seara, 7 ianuarie 2004, de la ora 7:30 pm si a oficiat Sfinta Liturghie Arhiereasca, duminica 9 ianuarie 2004, de la ora 1:00 pm, urmata de Slujba Sfintirii Aghiasmei Mari (Boboteaza).
Duminica 9 ianuarie 2004 dupa terminarea Slujbei Arhieresti a avut loc masa festiva in Sala Bisericii organizata de Consiliul Domanelor Parohiei noastre in cinstea venirii IPS Sale, la care au participat credinciosii si invitatii nostri.

 

INVITATIE LA HRAM

Duminica, 14 septembrie 2003, la sarbatoarea hramului bisericii noastre “Inaltarea Sfintei Cruci” si aniversarea celor 2 ani de la formarea ei, avem bucuria de a avea in mijlocul nostru pe INALT PREASFINTITUL NOSTRU PARINTE ARHIEPISCOP NICOLAE.
Cu aceasta ocazie, SFâNTA LITURGHIE ARHIEREASCA, in timpul careia va fi hirotesit protoiereu PREA CUCERNICUL PARINTE MIHAI CARPENISANU de la parohia ortodoxa româna “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Torrance.
Preotii slujitori, invitatii nostri si credinciosii care vor participa la Sfânta Liturghie sunt invitati sa ramâna la masa hramului care va fi organizata in sala bisericii noastre.

 


Prea Cucernicii Preoti, impreuna cu rugatori la hramul Bisericii "Inaltarea Sfintei Cruci" din Hollywood, California, alaturi de Inalt Prea Sfintitul nostru Parinte Arhiepiscopul Nicolae (duminica, 14 septembrie 2003)

De la stanga la dreapta:
Parintele VASILE SAUCIUR: Biserica Ortodoxa Ucrainiana "Sfantul Vladimir"- Los Angeles
Parintele MINAS SARCHIZIAN: Misiunea Ortodoxa de limba engleza "Sfantul Patrick" - Sherman Oaks
Parintele GHEORGHE CRISTESCU: Oaspete din Lugoj - Romania
Parintele NIKODIM (BIBART): Biserica Ortodoxa Romana "Inaltarea Sfintei Cruci" - Hollywood
Parintele CORNEL AVRAMESCU: Biserica Ortodoxa Romana "Sfanta Maria" - Anaheim
Parintele MIHAI CARPINISEANU:Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Arhangheli" - Torrance
Parintele IAN ELLIOT DAVIES: Biserica Episcopal - Anglicana "Saint Thomas - the Apostle" - Hollywood


HRAM ROMANESC LA LOS ANGELES

Marea metropola din Vestul Americii Los Angelesul are, impreuna cu asezarile inconjuratoare un numar considerabil de romani, din care numai ortodocsii sunt organizati, de exemplu, in patru parohii dintre care doua apartin de Episcopia Romaneasca de la Vatra pastorite de preotii Constantin Alexe si Cornel Avramescu si celelalte doua de sub jurisdictia Arhiepiscopiei de sub obladuirea Patriarhiei Romane, "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" (Torrance) pastorita de preotul Mihai Carpenisanu si "Inaltarea Sfintei Cruci" (Hollywood) de sub pastorirea Parintelui Arhim. Nikodim (Bibart). Aceasta din urma isi serbeaza al doilea hram fiind o parohie noua infiintata. Aflata multi ani sub o jurisdictie nefireasca (Bulgara) - din cauza ca nu era alt episcop atunci cind a luat fiinta - aparitia unui nou conducator spiritual cu o pregatire teologica academica adecvata care raspundea mult mai bine pretentiilor spirituale tot mai elevate ale credinciosilor romani aflati pe meleagurile Americii a determinat un reviriment cu sperante sporite in randurile acestor comunitati. Prin urmare si Parintele Arhim. Nikodim, urmand o chemare launtrica, sporita de aceasta noua schimbare, a hotarat cu acordul majoritatii credinciosilor sai sa ceara atasarea acestei parohii la Biserica Mama trecand sub jurisdictia Bisericii Ortodoxe Romane.
Hramul Parohii "Inaltarea Sfintei Cruci" din 14 septembrie a.c. i-a gasit pe toti crestinii intr-o stare emotiva generala nu numai de sarbatorea in sine cit si de anuntul prezentei Intaistatatorului Eparhiei, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Dr. Nicolae Condrea care a tinut sa fie prezent - a doua oara in citeva luni - la aceasta importanta manifestare ortodoxa si romaneasca. Sarbatoarea Hramului a fost deschisa prin oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti, pontificata de Inalt Prea Sfintiul Nicolae, inconjurat de Parintele Arhim. Nikodim, parohul locului, Parintele Mihai Carpenisanu, parohul din Torrance, Parintele Minas Sarchizian de la Misiunea Ortodoxa Sf. Patrich din Serman Oaks si Parintele Gheorghe Cristescu, invitat de la Lugoj pentru acest prilej.
La Sfinta Liturghie Arhiereasca au mai asistat: Preotul Vasile Sauciur de la Biserica Ortodoxa Ucrainiana "Sfantul Vladimir" din Los Angeles, Preotul Cornel Avramescu de la Biserica ortodoxa Romana "Sfanta Maria" din Anaheim si Preotul Ian Davies de la Biserica Anglicana "St. Thomas" din Hollywood.
Raspunsurile la Sf. Liturghie Arhiereasca aufost date de corul parohial la care a participat si tanarul licentialt al Facultatii de Teologie din Targoviste, dl. Adrian Burhala, masterand la aceiasi facultate, venit sxpecial de la Sacramento pentur acest binecuvantat prilej si care a emotionat pe cei prezenti cu frumoasa si cultivata voce baritonala.
La momentul potrivit Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop a explicat in cuvinte potrivite insemnatatea acestei sarbatori in Biserica Ortodoxa prin gasirea Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos. In cele din urma i-a indemnat la aceiasi statornicie in credinta manifestata permanent, dragoste fata de Biserica stramoseasca si acelasi atasament fata de valorile perene ale neamului romanesc oriunde s-ar afla pe fata pamantului. A luat apoi cuvantul Parfintele M iha Carpenisanu - nou hirotesit intru protopop - care a promis o conlucrare ascultatoare pentru indeplinirea sperantelor indreptatie ale credinciosilor si a misiunii preotesti pentru imbogatirea spirituala a tuturor sub noua conducere a Arhiepiscopiei.
In inchiere a luat cuvantul Parintele Arhim. Nikodim multumind pentru aleasa bucurie spirituala preilejuita de Inalta prezenta. Dupa aceasta inaltatoarea slujba toti cei prezenti, cler si credinciosi au fost invitati la o agapa frateasca. Acceasta bucurie duhovniceasca a fost confirmata de prezenta a peste 300 de credinciosi si a numerosi invitati. Au mai participat din partea Consulatului general al Romaniei din Los Angeles, dl. Consul Catalin Ghenea cu sotia, si dl. Cristian Calugarita din partea Societatii "Viitorul Roman", precum si reprezentantii Bancii "Western Union". Nu putem sa nu remarcam prin participarea impresionanta a credinciosilor la acest eveniment, ca metropola de pe coasta Pacificului se detaseaza ca un centru crestin ortodox si romanesc. Dupa aceste frumoase clipe avute impreuna, bunii crestini si-au luat ramas bun de la iubitul lor arhipastor plecand pe la caselel lor cu sufletele impacate si momente de aleasa traire spirituala.

Participant

 

VIZITA ARHIEPISCOPULUI NICOLAE
23 MARTIE 2003

FILE DE CRONICA

INALT PREA SFINTITUL PARINTE ARHIEPISCOP NICOLAE,
OASPETE AL PAROHIILOR ROMÂNESTI DIN CALIFORNIA


Sâmbata 22 martie 2003, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop NICOLAE a sosit la Los Angeles cu scopul de avizita cele trei parohii românesti din California .
Vizita Inalt PreaSfintiei Sale este prima vizita arhiereasca in California , dupa alegerea ,hirotonia si instalarea Inalt Prea Sfintiei Sale ca Arhiepiscop al românilorortodocsi din Statele Unite ale Americii si Canada .
A fost asteptat cu emotie si dragoste de preotii si credinciosii nostri care doreau sa-si cunoascaArhipastorul , sa-l aibe in mijlocul lor , sa-i asculte povetele si indrumarilesi sa-si arate devotamentul lor fata de Biserica noastra si fata de neamulnostru românesc .
Duminica 23 martie ,I.P.S. a oficiat Sfânta Liturghie arhiereasca la Biserica Inaltarea SfinteiCruci din Hollywood , paroh fiind - Arhimandritul NIKODIM BIBART.
Cuvântul de bun-venita fost rostit de presedintele Consiliului Parohial d-l Stere Caratas . Soborulpreotilor care au liturghisit impreuna cu I.P.S.Sa a fost format din parinteleArhimandrit NIKODIM BIBART - parohul bisericii , parintele MIHAI CARPENISEANU ,parohul bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Torrance , siparintele MINAS SARCHIZIAN , de la misiunea de limba engleza : Sfântul Patrick.
Predica duminicii aII-a din Postul Sfintelorn Pasti ( a Sfântului Grigorie Palama ) a fost rostitade Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop NICOLAE si a fost ascultata cu atentie sievlavie de cei peste 250 de credinciosii , prezenti la Sfânta Liturghie .
Inalt Prea Sfintia Saa explicat Evanghelia duminicii de la Marcu II;1-2 , aratând credinta celuiparalizat din Capernaum si dragostea celor care l-au adus la MântuitorulHristos , fata de cel aflat in suferinta .
Dupa otpustul Sfintei Liturghii au multumit Inalt Prea Sfintiei Sale pentru vizita facuta comunitatiiromânesti din Los Angeles : parintele Arhimandrit NIKODIM BIBART sireprezentantii altor Biserici din Los Angeles , care au fost prezenti laaceasta binecuvântata ocazie : Rev. IAN ELLIOT DAVIES , parohul bisericiiepiscopale St. Thomas din Hollywood , Rev. THOMAS SHULTZ superiorul ordinuluimonastic Sfânta Cruce din Berkley , California ; (episcopal) Rev. JAMES NEWMAN-parohul bisericii episcopale Sf. Bede - reprezentând pe Episcopul J.JON BRUNO, Rev. ARSHAG KHATCHADOURIAN - parohulbisericii ortodoxe armene St. James - presedintele Consiliului Ecumenic aleBisericilor din Sudul Californiei si Dr. GWYNNE GUIBORD , delegat al ComisieiEcumenice al Diocesei Episcopale din Los Angeles .
Dupa Sfânta Liturghiea urmat masa festiva , cu mâncare de post , organizata de Comitetul Doamnelor ,având Presedinta pe d-na ELISABETA GINA TOTKA , la care au participat oaspetiisi credinciosii prezenti la Sfânta Liturghie .

• • •

Marti 25 martie deSarbatoarea Buneivestiri , Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop NICOLAE insotit deparintele Arhimandrit NIKODIM , a vizitat misiunea Invierea Domnului dinSacramento , paroh fiind Arhimandritul VICHENTIE PUNGUTA . S-a oficiat Sfânta Liturghiearhiereasca , slujind impreuna cu Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop NICOLAE ,parintele Arhimandrit VICHENTIE , parohul misiunii si parintele Arhimandrit NIKODIM din Hollywood .
Cuvântul de bun-venita fost rostit de presedintele Consiliului Parohial , d-l Ion Rosca . Auparticipat cca. 45 de credinciosi ai misiunii Invierea Domnului , din cei 60 demembri .
Predica sarbatorii afost rostita de I.P.S. Arhiepiscop NICOLAE , accentuând importanta prazniculuiBuneivestiri ca o taina care face inceputul mântuirii noastre .
La sfârsitul SfinteiLiturghi , a multumit I.P.S. Sa ptr. vizita misiunii Invierea Domnului ,parintele Arhimandrit VICHENTIE .
Dupa agapa organizatade doamnele misiunii , s-au vizitat câteva locuri istorice ale orasului Sacramento.
Vineri 28 martieI.P.S. Sa la invitatia Consulului Catalin Ghenea , a vizitat Consulatul Romândin Los Angeles si a semnat in Cartea de Onoare a Consulatului .
In dupa-amiaza zileide 28 martie a.c. impreuna cu parintele Arhimandrit NIKODIM a oficiat slujba deinmormântare a credincioasei Alexandra Popescu , aducând si cuvânt de mângâierein inimile intristate ale sotului , rudelor si prietenilor celei raposate.
Seara la ora 7:30 laBiserica “ Inaltarea Sfintei Cruci “ , dupa Citirea Acatistului Buneivestiri ,cei cca 50 de credinciosi ai parohiei au ascultat cu atentie Conferinta I.P.S.Parinte Arhiepiscop NICOLAE având ca tema : Creierea omului dupa chipul siasemanarea lui Dumnezeu.

• • •

Duminica 30 martie2003 I.P.S. Arhiepiscop NICOLAE a oficiat Sfânta Liturghie arhiereasca laBiserica “ Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil “ din Torrance - paroh fiindparintele MIHAI CARPENISEANU .
Cuvântul de bun-venita fost rostit de d-l presedinte al Consiliului Parohial Stefan Diaconescu.
Au slujit impreuna cuI.P.S. Sa parintele paroh MIHAI CARPINIESEANU si parintele MINAS SARCHIZIAN dela misiunea de limba engleza Sfântul Patrick .
Predica duminicii atreia din Postul Sfintelor Pasti a fost rostita de I.P.S. Sa , despre IntelesulSfintei Cruci , care ne aduce aminte de jertfa sângeroasa a Mântuitorului , desuferintele si moartea Sa pentru noi si pentru a noastra mântuire , a fostascultata cu evlavie de cei 150 de credinciosi prezenti la Sf. Liturghie .
La sfârsitul Sfintei Liturghii a fost hirotesit citet tânarul Horatiu Diaconescu , iar parinteleMIHAI CARPENISEANU a multumit I.P.S. Arhiepiscopului NICOLAE ptr. vizitareaparohiei Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil .
Masa festiva care aurmat dupa Sfânta Liturghie a fost organizata de Comitetul Doamnelor având capresedinta pe d-na Teodora Dragomir .
Luni 31 martie a.c.Inalt Prea Sfintitul impreuna cu parintele Arhimandrit NIKODIM a oficiat slujbade priveghere a raposatului Constantin Dragan - membru al parohiei InaltareaSfintei Cruci - aducând mângâiere familiei indoliate printr-un cuvânt deinvatatura despre Viata Vesnica .
Marti 1 aprilie I.P.S.Arhiepiscop NICOLAE s-a intors la Chicago lasând bucuria vizitei I.P.S. Sale ininimile românilor ortodocsi din California , care si-au exprimat de mai multeori , dorinta , ca I.P.S. Sa sa poposeasca mai des in mijlocul lor .Credinciosii nostri au ramas cuamintirea binecuvântata si plina de duhovniceasca roada a vizitei arhierestidin aceasta perioada speciala de traire launtrica a anului biserices , Sfântului Marele Post al Pastelui .


Sosirea Inalt Prea Sfintiei Sale Arhiepiscop Nicolae la aeroportul din Los Angeles, 22 martie 2003


Momente din timpul Sfintei Liturghii Arhieresti - Duminica, 23 martie 2003
La Biserica Inaltarea Sfintei Cruci din Hollywood


Momente din timpul Sfintei Liturghii Arhieresti - Duminica, 23 martie 2003
La Biserica Inaltarea Sfintei Cruci din Hollywood

 
   
       
   

L. A. Digital Studio
WEBSITE BY LADIGITALSTUDIO.COM
L. A. Digital Studio.com, Web Design, Internet Solutions, Los Angeles, LADS, Web Sites